Snadná ředkvičková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks žloutek
1 lžíce tuk
2 ks cibule
3 hrnky masový vývar
0 hrnků smetana ke šlehání
2 svazky ředkvičky s čerstvými lístky
podle chuti
petrželka
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Lístky z ředkviček nasekáme na kousky a ředkvičky nastrouháme nahrubo. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Nakrájenou cibulku krátce osmahneme na tuku, přidáme nasekané lístky z ředkviček a chvíli dusíme. Zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a vaříme na mírném ohni asi 10 minut.

  3. Potom přidáme smetanu, do které jsme předtím zamíchali žloutek a nastrouhané ředkvičky, ředkvičkovou polévku krátce povaříme. Nakonec do polévky přidáme nasekanou petrželku.

  4. Snadnou ředkvičkovou polévku ihned podáváme k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!