Snadné domácí koblihy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 lžíce cukr 1 špetka sůl 1 ks žloutek 1 hrnek mléko 1 ks droždí 1 balíček vanilkový cukr 3 hrnky hladká mouka na potření máslo rum
Postup Snadné domácí koblihy recept
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, mléka, žloutku, cukru, vanilkového cukru, droždí a špetky soli připravíme hladké těsto a necháme asi 30 minut kynout.
Těsto potom rozválíme na lince nebo válu pomocí válečku na plát. Za pomoci jakékoliv kulaté formičky vykrájíme kolečka. Na polovinu dodáme náplň podle chuti - džem, marmeládu, povidla, pečené maso apod. Druhým kolečkem náplň přikryjeme a vytvoříme koblihu.
Koblihy naskládáme na pečící papír nebo plech potřený máslem a necháme kynout asi 20 minut. Během kynutí zapneme troubu na horní a dolní ohřev (nebo i jen spodní či horkovzduch) a teplotu nastavíme na asi 180 °C.
Domácí koblihy pečeme asi 15 - 20 minut dozlatova v předehřáté troubě. Poté koblihy z trouby vyndáme, potřeme máslem s rumem, pocukrujeme cukrem moučka a počkáme na vystydnutí.
Snadné domácí koblihy podáváme kdykoliv je chuť.