Snadný domácí chleba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžičky sůl
42 g droždí
1 lžička cukr krystal
3 sklenice hladká mouka
5 dl vlažná voda
1 lžička mletý kmín
podle chuti
semínka

Postup přípravy receptu

  1. Z cukru, droždí a 1,5 dl teplé vody uděláme kvásek. Přes síto prosejeme mouku, přidáme sůl, kmín a nějaká semínka podle chuti (len, sezam, slunečnice apod.)

  2. Do vzešlého kvásku přidáme zbytek vody a směs s moukou a necháme 20 minut kynout. Zapneme troubu na 220 °C a vložíme do ní jánské sklo (skleněnou mísu s poklopem).

  3. Po 20 minutách těsto promícháme a necháme ještě dalších 20 minut kynout.

  4. Potom těsto přendáme do nahřátého jánského skla, přikryjeme a necháme 30 minut péct. Sundáme vrch skla, stáhneme teplotu na 120 °C a necháme 10 - 15 minut dopéct.

  5. Po upečení chleba vyklopíme, potřeme vodou, zabalíme do čisté utěrky a necháme vychladnout.

  6. Snadný domácí chleba po vychladnutí krájíme a podáváme podle chuti k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!