Špagety s tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
3 lžíce kečup
375 ml rajčatový protlak
1 plechovka tuňák
1 balíček špagety
10 lístků oregano
2 lžíce olivový olej
1 plechovka krájená rajčata
1 hrneček strouhaný sýr
15 ks oliva
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
1 svazeček bylinek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Olivy rozpůlíme.

  2. V pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme protlak, rajčata, ochutíme oreganem a omáčku asi 5 minut povaříme. Přidáme cukr, pepř, kečup, olivy a plechovku tuňáka. Vše promícháme a necháme prohřát.

  3. Špagety uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, slijeme je a necháme okapat.

  4. Špagety s tuňákem rozdělíme na 4 talíře, posypeme sýrem, ozdobíme bylinkami a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!