Špagety s vysočinou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 250 ml mléko 3 ks cibule 0 kostek masox 200 g vysočina 1 balíček mražená zelenina s kukuřicí podle chuti sůl olivy 10 dkg špek mletý černý pepř podle potřeby mouka na ozdobu 5 dkg eidam příloha 500 g špagety
Postup Špagety s vysočinou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Špek nakrájíme na jemno. Kdo nechce přidávat špek, tak nemusí. Vysočinu nakrájenou v obchodě na kolečka nakrájíme na čtverečky asi 1 x 1 cm. Olivy nasekáme na kousky.
Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody. Při vaření špaget si na pánvi osmažíme cibuli nakrájenou na nudličky a případně kousek špeku nakrájeného na jemno. Nakrájenou vysočinu přidáme do cibule a smažíme asi 2 minuty. Přidáme mraženou nebo čerstvou zeleninu, na plátky nakrájený česnek a zalijeme mlékem nebo smetanou. Přidáme podle chuti masox a necháme dusit, než změkne zelenina. Potom dochutíme solí a pepřem. Nakonec vzniklou šťávu trochu zahustíme moukou nebo bramborovým škrobem, aby se špagety potom hezky obalily. Po dovaření přidáme sekané olivy a promícháme.
Na talíř si dáme hotové špagety a na ně nandáme uvařenou směs. Kdo chce, může si navrch přidat trochu strouhaného sýru.
Špagety s vysočinou podáváme teplé jako hlavní chod.