Špagety v zeleninové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
2 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
60 g máslo
100 ml smetana
250 g brokolice
100 g eidam
400 g špagety
1 lžička oregano
2 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
1 špetka drcený pepř
1 ks červená paprika
200 ml zeleninový vývar
1 svazek jarní cibulka
150 g mražený hrášek
100 g rajský protlak
1 ks malý fenykl
na ozdobu
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny vložíme do dostatečného množství vroucí osolené vody a ihned je zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Uvaříme je al dente. Uvařené špagety pak scedíme, necháme okapat a promastíme lžící oleje, aby se neslepily.

  2. Mezitím si připravíme omáčku. V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku, protlak, krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Omáčku necháme provařit, přidáme nadrobno nakrájený fenykl, cibulku, hrášek, brokolici rozebranou na růžičky a na kostičky nakrájenou očištěnou papriku. Necháme opět krátce povařit.

  3. Potom omáčku dochutíme utřeným česnekem, cukrem, sušeným kořením - oreganem nebo bazalkou a pepřem. Nakonec ji zjemníme smetanou, přivedeme k varu a nalijeme na teplé špagety.

  4. Špagety v zeleninové omáčce před podáváním je posypeme najemno nastrouhaným sýrem a ozdobíme čerstvými bylinkami. Špagety v zeleninové omáčce ihned podáváme. Jedna porce má zhruba 2830kJ/675 kcal.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!