Špagety v zeleninové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 2 stroužky česnek 1 lžíce olej sůl 60 g máslo 100 ml smetana 250 g brokolice 100 g eidam 400 g špagety 1 lžička oregano 2 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř 1 špetka drcený pepř 1 ks červená paprika 200 ml zeleninový vývar 1 svazek jarní cibulka 150 g mražený hrášek 100 g rajský protlak 1 ks malý fenykl na ozdobu čerstvé bylinky
Postup Špagety v zeleninové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny vložíme do dostatečného množství vroucí osolené vody a ihned je zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Uvaříme je al dente. Uvařené špagety pak scedíme, necháme okapat a promastíme lžící oleje, aby se neslepily.
Mezitím si připravíme omáčku. V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku, protlak, krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Omáčku necháme provařit, přidáme nadrobno nakrájený fenykl, cibulku, hrášek, brokolici rozebranou na růžičky a na kostičky nakrájenou očištěnou papriku. Necháme opět krátce povařit.
Potom omáčku dochutíme utřeným česnekem, cukrem, sušeným kořením - oreganem nebo bazalkou a pepřem. Nakonec ji zjemníme smetanou, přivedeme k varu a nalijeme na teplé špagety.
Špagety v zeleninové omáčce před podáváním je posypeme najemno nastrouhaným sýrem a ozdobíme čerstvými bylinkami. Špagety v zeleninové omáčce ihned podáváme. Jedna porce má zhruba 2830kJ/675 kcal.