Špenátová buchta Lesní mech recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1,3 hrnek olej 3 ks vejce 1,3 hrnek cukr krupice 3 - 4 lžíce cukr moučka 200 g mascarpone 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka 400 ml smetana ke šlehání 3 lžičky kypřící prášek do pečiva 2 balíčky ztužovač do šlehačky 450 g špenátový protlak 1 ks granátové jablko
Postup Špenátová buchta Lesní mech
Postup přípravy receptu
-
Špenátový protlak rozmrazíme a necháme odkapat od vody. Protlak je potřeba koupit 2 x 450 g, protože hodně vody odejde. Celá vejce ušleháme s cukrem krupice a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme olej, polohrubou mouku s kypřícím práškem a nakonec lehce vmícháme špenátový protlak
Špenátové těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a buchtu pečeme asi 1 hodinu při teplotě 180 °C
Smetanu ušleháme se ztužovačem šlehačky, přidáme mascarpone a 3 - 4 lžíce cukru moučka. Třetinu vršku buchty odřízneme a nastrouháme na struhadle. Na zbytek korpusu rozetřeme smetanový krém, posypeme strouhaným těstem, ozdobíme granátovými kuličkami a lehce přimáčkneme
Špenátovou buchtu Lesní mech nakrájíme a podáváme jako vynikající a netradiční moučník.