Špenátová buchta Lesní mech recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1,3 hrnek olej
3 ks vejce
1,3 hrnek cukr krupice
3 - 4 lžíce cukr moučka
200 g mascarpone
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
400 ml smetana ke šlehání
3 lžičky kypřící prášek do pečiva
2 balíčky ztužovač do šlehačky
450 g špenátový protlak
1 ks granátové jablko

Postup přípravy receptu

  1. Špenátový protlak rozmrazíme a necháme odkapat od vody. Protlak je potřeba koupit 2 x 450 g, protože hodně vody odejde. Celá vejce ušleháme s cukrem krupice a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme olej, polohrubou mouku s kypřícím práškem a nakonec lehce vmícháme špenátový protlak

  2. Špenátové těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a buchtu pečeme asi 1 hodinu při teplotě 180 °C

  3. Smetanu ušleháme se ztužovačem šlehačky, přidáme mascarpone a 3 - 4 lžíce cukru moučka. Třetinu vršku buchty odřízneme a nastrouháme na struhadle. Na zbytek korpusu rozetřeme smetanový krém, posypeme strouhaným těstem, ozdobíme granátovými kuličkami a lehce přimáčkneme

  4. Špenátovou buchtu Lesní mech nakrájíme a podáváme jako vynikající a netradiční moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!