Špenátové halušky se slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200-300 g slanina 1 ks vejce 3-4 ks brambory 600-800 g hrubá mouka 1 hrst mražený špenát podle chuti sůl tvrdý sýr
Postup Špenátové halušky se slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu z brambor vymačkáme. Přidáme mouku, vejce a rozmražený nebo čerstvě namletý špenát. Mouky můžeme dát i o něco více, protože špenát obsahuje hodně vody. Všechny suroviny zpracujeme v těsto, které nesmí být moc husté, ale ani řídké.
Halušky protlačujeme přes speciální cedník do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Poté špenátové halušky scedíme a necháme okapat.
Slaninu nakrájíme na proužky a necháme na pánvi orestovat, až je křupavá.
Uvařené špenátové halušky rozdělíme na nahřáté talíře, podle chuti přidáme slaninu, posypeme libovolným nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.