Špenátové halušky se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200-300 g slanina
1 ks vejce
3-4 ks brambory
600-800 g hrubá mouka
1 hrst mražený špenát
podle chuti
sůl
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu z brambor vymačkáme. Přidáme mouku, vejce a rozmražený nebo čerstvě namletý špenát. Mouky můžeme dát i o něco více, protože špenát obsahuje hodně vody. Všechny suroviny zpracujeme v těsto, které nesmí být moc husté, ale ani řídké.

  2. Halušky protlačujeme přes speciální cedník do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Poté špenátové halušky scedíme a necháme okapat.

  3. Slaninu nakrájíme na proužky a necháme na pánvi orestovat, až je křupavá.

  4. Uvařené špenátové halušky rozdělíme na nahřáté talíře, podle chuti přidáme slaninu, posypeme libovolným nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!