Špenátové lasagne recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček lasagne náplň 1 2 stroužky česnek 50 g smetana 400 g mražený listový špenát podle chuti sůl mletý černý pepř náplň 2 2 ks vejce 100 g smetana 50 g parmazán 250 g polotučný tvaroh podle potřeby máslo eidam olivový olej
Postup Špenátové lasagne recept
Postup přípravy receptu
-
Vhodnou obdélníkovou pečící formu vymažeme máslem a na dno vložíme plátky lasagní. Lasagne nepředvařujeme, pokud to není výslovně uvedeno na obalu.
Nejprve si připravíme špenátovou náplň. Mražený špenát necháme trochu rozmrazit a poté ho krátce podusíme na olivovém oleji. Přidáme prolisovaný česnek, případně smetanu a dochutíme pepřem a solí.
Tvarohovou náplň připravíme rozšleháním tvarohu, parmazánu, vejce a smetany. Pokud nemáme tvaroh, můžeme použít ricottu.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Na vrstvu lasagní rozetřeme část špenátové náplně, na ni část tvarohové náplně a přikryjeme další vrstvou lasagní. Takto pokračujeme, dokud máme ingredience. Vrchní vrstvou by měl být špenát. Podle chuti tuto vrstvu můžeme posypat strouhaným eidamem. Pro zjemnění navrch přidáme pár kousků másla.
Špenátové lasagne zapékáme asi 40 minut. Vhodnou přílohou je rajčatový salát.