Srbský gulášek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
- - olej
- - sůl
500 g brambory
1 ks cibule
2 ks papriky
- - pepř mletý
700 g maso skopové
- - paprika mletá
4 lžíce protlak rajčatový

Postup přípravy receptu

  1. Na kostky nakrájené maso osolíme, v kastrolu rozehřejeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přisypeme papriku a zalijeme octem, za stálého míchání ji zpěníme, přidáme ochucené maso, opečeme a zalijeme vodou a zvolna dusíme doměkka. Přidáme protlak, na nudličky nakrájené papriky a na kostky nakrájené oloupané brambory a podle potřeby ještě podlijeme. Guláš dusíme tak dlouho dokud nejsou brambory měkké a už nezahušťujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!