Staročeské slaninové knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
1 ks vejce
300 ml mléko
400 g houska
120 g hrubá mouka
muškátový květ
250 g uzený bůček
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uzený bůček uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky. Na kostičky nakrájíme i žemle, smícháme je s masem a najemně pokrájené slanině je opečeme dorůžova.

  2. Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme muškátový květ, petrželovou nať, pepř, vejce a mléko. Vypracujeme těsto, do kterého vmícháme opečenou žemli a maso.

  3. Z tužšího těsta tvarujeme knedlíky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Potom je vyjmeme a vidličkou každý propíchneme, aby se nesrazily.

  4. Vynikající jsou polité vyškvařenou slaninou nebo jako příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!