Šťavnatá fašírka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks vejce 1 ks cibule 0.2 l smetana 0.3 ks citron 1 lžíce hladká mouka 1 sardelová pasta 2-3 ks sterilované okurky 70 g uzená slanina 2 ks vejce natvrdo 500 g míchané mleté maso 2-4 plátky šunka nebo šunkový salám 1 ks namočená žemle podle chuti sůl vegeta petrželová nať mletý černý pepř na potření hořčice podle potřeby 1-2 lžíce sádlo na vymazání
Postup Šťavnatá fašírka recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si 2 vejce natvrdo a odložíme stranou. Namočíme housku, vymačkáme a rozdrobíme ji do mletého masa, přidáme vejce, pokrájenou cibuli, petrželovou nať, prolisovaný česnek, osolíme, okořeníme a dobře promícháme.
Masovou směs vyklopíme na desku a vytvarujeme do velkého obdélníku. Ten potřeme hořčicí, posypeme na kostičky pokrájenou slaninou, poskládáme pásky okurek, na osminky nakrájená vajíčka a plátky šunky. Obloženou sekanou svineme, dáme do vymazaného pekáčku a mokrýma rukama uhladíme. Vložíme do trouby, krátce opečeme a přilijeme trochu vody. Vytvořenou šťávou maso během pečení poléváme.
Upečenou fašírku vyndáme z pekáče, šťávu vydusíme až na tuk, posypeme moukou a krátce opražíme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a sardelovou pastu (asi 5 cm dlouhý kousek). Zalijeme smetanou a povaříme. Omáčku dochutíme vegetou.
Šťavnatou fašírku nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme smetanovou omáčkou. Jako přílohu si můžeme vybrat mezi rýží, těstovinami, brambory nebo jinou podle chuti.