Šťavnatá krkovička s rozmarýnem a tymiánem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks cibule 1 kg vepřová krkovice marináda 4 stroužky česnek 1 dl olej 2 lžičky sůl 1 dl studená voda 2 lžičky drcený kmín 3 lžičky mletá sladká paprika 1 lžička mletý černý pepř 1 lžička mletý cukr podle chuti 2 lžičky tymián 2 lžičky rozmarýn 3 lžíce dijonská hořčice
Postup Šťavnatá krkovička s rozmarýnem a tymiánem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme marinádu. Na asi 1 - 1,5 kg masa smícháme 3 lžičky sladké papriky, 1 lžičku mletého pepře, 2 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku cukru, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 dl převařené studené vody a 1 dl oleje.
Krkovičku nakrájíme na asi 1,5 - 2 cm silné plátky, namočíme je v marinádě, vložíme do pekáčku, zalijeme marinádou a necháme odpočinout přes noc v lednici.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na větší plech položíme pečící papír a na něj vyskládáme krkovičku. Potřeme dijonskou hořčicí, přidáme rozmarýn a tymián (nejlépe čerstvý, ale lze nahradit sušeným), zasypeme nakrájenou cibulí. Zbytek marinády nalijeme kolem krkovičky.
Krkovičku přikryjeme pečícím papírem a pečeme při 200 - 220 °C asi hodinu, potom sundáme papír a necháme ještě chvíli péct. Poté krkovičku vytáhneme z trouby a necháme odpočinout.
Šťavnatou krkovičku s rozmarýnem a tymiánem podáváme s brambory opékanými ve slupce. Můžeme také podávat s domácí ďábelskou omáčkou.