Šťavnatá krkovička s rozmarýnem a tymiánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
1 kg vepřová krkovice
marináda
4 stroužky česnek
1 dl olej
2 lžičky sůl
1 dl studená voda
2 lžičky drcený kmín
3 lžičky mletá sladká paprika
1 lžička mletý černý pepř
1 lžička mletý cukr
podle chuti
2 lžičky tymián
2 lžičky rozmarýn
3 lžíce dijonská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Na asi 1 - 1,5 kg masa smícháme 3 lžičky sladké papriky, 1 lžičku mletého pepře, 2 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku cukru, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 dl převařené studené vody a 1 dl oleje.

  2. Krkovičku nakrájíme na asi 1,5 - 2 cm silné plátky, namočíme je v marinádě, vložíme do pekáčku, zalijeme marinádou a necháme odpočinout přes noc v lednici.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na větší plech položíme pečící papír a na něj vyskládáme krkovičku. Potřeme dijonskou hořčicí, přidáme rozmarýn a tymián (nejlépe čerstvý, ale lze nahradit sušeným), zasypeme nakrájenou cibulí. Zbytek marinády nalijeme kolem krkovičky.

  4. Krkovičku přikryjeme pečícím papírem a pečeme při 200 - 220 °C asi hodinu, potom sundáme papír a necháme ještě chvíli péct. Poté krkovičku vytáhneme z trouby a necháme odpočinout.

  5. Šťavnatou krkovičku s rozmarýnem a tymiánem podáváme s brambory opékanými ve slupce. Můžeme také podávat s domácí ďábelskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!