Šťavnatá vepřová pečeně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks cibule 1 lžíce kmín 1 ks mrkev 300 g vepřový bůček 1 kg vepřová pečeně nálev 0.3 hrnku cukr 0.3 hrnku sůl 2 l voda
Postup Šťavnatá vepřová pečeně recept
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na nálev smícháme. Pečeni naložíme na 1,5 hod do nálevu při pokojové teplotě. Vyndáme z láku, osušíme a maso potřeme rozetřeným česnekem, posypeme kmínem a položíme na něj plátky bůčku.
Na dno pekáče dáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev. Zalijeme trochou vody a vložíme vepřovou pečeni. Pečeme 20 minut na 220 °C v předehřáté troubě. Po té pečeme 40 minut na 150 °C a pravidelně poléváme maso vypečenou šťávou. Z vepřové pečeně sundáme plátky bůčku a pečeme ještě 20 minut na 220 °C, aby se vypekla kůrčička.
Šťavnatou vepřovou pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem a se zelím.