Šťavnatá vepřová pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžíce kmín
1 ks mrkev
300 g vepřový bůček
1 kg vepřová pečeně
nálev
0.3 hrnku cukr
0.3 hrnku sůl
2 l voda

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na nálev smícháme. Pečeni naložíme na 1,5 hod do nálevu při pokojové teplotě. Vyndáme z láku, osušíme a maso potřeme rozetřeným česnekem, posypeme kmínem a položíme na něj plátky bůčku.

  2. Na dno pekáče dáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev. Zalijeme trochou vody a vložíme vepřovou pečeni. Pečeme 20 minut na 220 °C v předehřáté troubě. Po té pečeme 40 minut na 150 °C a pravidelně poléváme maso vypečenou šťávou. Z vepřové pečeně sundáme plátky bůčku a pečeme ještě 20 minut na 220 °C, aby se vypekla kůrčička.

  3. Šťavnatou vepřovou pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem a se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!