Čokoládový fondant s jahodovým coulis recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
3 ks vejce
90 g máslo
1 lžíce voda
90 g čokoláda
90 g cukr krupice
červené víno
50 g hladká mouka
čerstvé jahody
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si fondant. Máslo a kvalitní čokoládu rozpustíme ve vodní lázni

  2. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou

  3. Rozšleháme vejce a při šlehání vejce postupně přisypáváme cukr. Poté přilijeme teplou čokoládu s máslem a znovu metlou rozšleháme na jednobarevnou hmotu

  4. Čokoládové těsto rozdělíme do formiček, vložíme do trouby a pečeme cca 8 - 10 minut. Pečení je nejdůležitější část přípravy. Upečený fondant vyjmeme a necháme minimálně 3 minuty chladnout

  5. Mezitím si připravíme omáčku - jahodový coulis. Očištěné jahody (odhadem na 4 porce) nakrájíme a vložíme do kastrůlku. Přilijeme víno a přisypeme 2 lžíce cukru. Dále přilijeme lžíci vody a vaříme, až jsou jahody rozvařené na kaši. Poté jahodový coulis scedíme a omáčku přes jemné sítko propasírujeme

  6. Čokoládové bábovičky fondant vyklopíme na talíře, přelijeme jahodovým coulis a ihned podáváme jako sladký dezert. Fondant by měl být po rozkrojení tekutý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!