Šťavnaté pečené kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
sůl
cibule
tymián
voda
kuře
rýže
zelenina
koření na maso
česneková pasta
slanina nebo špek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme na dno pekáče. Omyté kuře prošpikujeme kousky slaniny, potřeme česnekovou pastou, mírně posolíme, posypeme nejdřív jemně tymiánem a potom grilovacím kořením nebo kořením na pečené kuře. Ne naopak - tymián by už nedržel na kuřeti. Nejlepší je, když kuře necháme přes noc uležet v lednici a pečeme následující den. Kuře vložíme do pekáče, podlijeme dostatkem vody a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinku (podle zkušeností s vlastní troubou).

  2. Rýži pečeme tak, že dáme 1 hrnek rýže a 1,5 hrnku vody do kastrolku. Kdo chce, může dát 2 hrnky rýže a 3 hrnky vody. Posolíme a můžeme péct zároveň s kuřetem. Když uvidíme, že se voda vypařila, kastrolek přikryjeme pokličkou, aby se rýže nevysušila. Z pravidla ji peču asi 30 - 45 minut.

  3. Když je maso upečené, vyjmeme ho z pekáče a nasypeme do něj rýži, můžeme vmíchat sterilovanou kukuřici nebo předem připravenou uvařenou zeleninu či podušenou na cibulce.

  4. Šťavnaté pečené kuře tak máme připraveno zároveň s přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!