Pudinkový perník z domácí pekárny recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku olej 1 ks vejce 3 - 4 lžíce rum 1 hrnek cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 3 hrnky hladká mouka 1 balíček prášek do perníku 2 hrnky plnotučné mléko 2 lžíce jahodovo-banánová marmeláda 2 balíčky karamelovo-banánový pudinkový prášek 1 hrst kandovaná papája 1 hrst červené ořechy
Postup Pudinkový perník z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme hnětače na velký chléb a dáme nejdříve tekuté suroviny s vejcem a pak sypké, prášek do perníku až nahoru
Pekárnu zapneme na program "dort", po pípnutí přidáme nadrobno nakrájenou papáju a ořechy. Necháme v klidu kynout a péct. Upečeno máme asi za 60 minut, ke konci zkoušíme špejlí, abychom perník nespálili
Upečený perník necháme v pekárně vychladnout a pak jej opatrně vyklopíme
Pudinkový perník z domácí pekárny můžeme před podáváním překrojit na trojúhelníčky nebo ozdobit šlehačkou.