Šťavnatý vepřový řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg vepřový řízek
marináda
4 stroužky česnek
3 lžíce olej
4 ks vejce
2 lžíce jogurt
1 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce škrobová moučka
1 lžička sušené oregano
podle chuti
sůl
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme, přidáme jogurt, škrobovou moučkou, olej, hořčici, prolisovaný česnek, sůl, pepř, oregano a dobře promícháme.

  2. Maso na řízky naklepeme a dobře obalíme marinádou. Řízky potom vložíme do zbytku marinády a necháme je přes noc marinovat.

  3. Druhý den řízky osmažíme na sádle nebo oleji dozlatova z obou stran a uložíme na sací ubrousek.

  4. Šťavnaté vepřové řízky pokapeme citronovou šťávou, ozdobíme kolečkem citronu a podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!