Šťavnatý vepřový řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg vepřový řízek marináda 4 stroužky česnek 3 lžíce olej 4 ks vejce 2 lžíce jogurt 1 lžíce plnotučná hořčice 2 lžíce škrobová moučka 1 lžička sušené oregano podle chuti sůl podle potřeby olej na smažení
Postup Šťavnatý vepřový řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme, přidáme jogurt, škrobovou moučkou, olej, hořčici, prolisovaný česnek, sůl, pepř, oregano a dobře promícháme.
Maso na řízky naklepeme a dobře obalíme marinádou. Řízky potom vložíme do zbytku marinády a necháme je přes noc marinovat.
Druhý den řízky osmažíme na sádle nebo oleji dozlatova z obou stran a uložíme na sací ubrousek.
Šťavnaté vepřové řízky pokapeme citronovou šťávou, ozdobíme kolečkem citronu a podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.