Steak z tuňáka na tymiánu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
tymián
citron
2 ks steak z čerstvého tuňáka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si dva vysoké steaky z čerstvého tuňáka, které omyjeme, osušíme a zakapeme citronovou šťávou. Máslo přepustíme

  2. Přepuštěné máslo rozehřejeme na nepřilnavé pánvi. Tuňákové steaky prudce osmahneme, stačí 1 - 2 minuty z každé strany, uvnitř by měl tuňák zůstat skoro syrový. Jinak bude ryba příliš suchá a ne tak dobrá. Až na pánvi osolíme a posypeme tymiánem - čerstvým či sušeným

  3. Steak z tuňáka na tymiánu naservírujeme na list salátu a podáváme s bramborovou kaší nebo jinak upravenými

  4. " target="_blank" title="Pochoutky z nových brambor">brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!