Steaky z kýty divočáka na houbách a koření recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg kýta z divočáka
marináda
6 listů bobkový list
400 ml rostlinný olej
2 dl 8% ocet
1 balíček mletá sladká paprika
1 lžíce mletý černý pepř
2 balíčky koření na zvěřinu
10 dkg smíšené sušené houby

Postup přípravy receptu

  1. Bobkové lístky rozdrtíme v hmoždíři se sušenými houbami na jemný prášek. Přidáme koření na zvěřinu, mletou sladkou papriku, mletý černý pepř, ocet a olej podle konzistence, aby vznikla jemná pasta. Po promíchání necháme směs 20 minut při pokojové teplotě uležet.

  2. Kýtu nesolíme. Dobře ji potřeme kořenící pastou a necháme v lednici přes noc.

  3. Druhý den kýtu vyjmeme, pořádně promneme opakovaně kořenící pastou a na sádlem vymazaný keramický pekáč rozložíme. Pekáč s kýtou vložíme do na 200°C předehřáté trouby. Zakryjeme. Když asi po půl hodině začne pouštět šťávu a tuk, začneme kýtu přelévat výpekem.

  4. Další půlhodinu pečeme maso zakryté. Pak je vhodné kousek masa zkraje uříznout. Pokud je centrálně růžové, máte medium steak. Když žádnou krvavou nevidíte, máte well done. Když krvavě-růžová šťáva vytéká po zatlačení máte rare.

  5. Steaky z kýty divočáka na houbách a koření podáváme s přílohou podle vlastní chuti. Steaky je možné konzumovat studené, nakrájené na plátky. Přílohu si zvolíme podle chuti. Doporučuji jemně nastrouhaný čerstvý křen smíchaný s nezralými nastrouhanými jablky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!