Sterilovaný houbový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg paprika
1 kg cibule
2 kg houby
1 kg hlávkové zelí
nálev
25 dkg cukr
4 lžíce sůl
4 dl ocet
3 l voda
6 ks bobkový list
20 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si lák. Všechny suroviny na lák dáme do hrnce přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Necháme vychladnout.

  2. Houby a zeleninu očistíme a nakrájíme. Promícháme a 2 hodiny necháme uležet.

  3. Poté směs naplníme do sklenic a zalijeme vychladlým lákem, zavíčkujeme a dáme do hrnce, kde zavařujeme 20 minut při 90 °C.

  4. Sterilovaný houbový salát necháme vychladnout a skladujeme v chladu a temnu.

  5. Houbový salát přidáváme do pokrmů a podáváme také samotný podle potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!