Štrúdl jako koláč naopak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 ks jablko
250 g listové těsto
2 balíčky vanilkový cukr
podle chuti
máslo
mletá skořice
smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího pekáče nebo do formy si nastrouháme jablka zhruba na 1,5 centimetrovou vrstvu, kterou posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Sem tam poklademe tenké plátky másla a vložíme pekáč do trouby předehřáté na 200 °C.

  2. Počkáme, až nám jablka trochu zhnědnou a cukr zkaramelizuje. Mezitím si vyválíme listové těsto na asi 0,5 cm silný plát ve tvaru pekáče nebo formy. Plát listového těsta pak položíme na jablka

  3. do pekáče a vložíme zpátky do trouby.

  4. Pečeme, dokud těsto nezezlátne, poté koláč vyklopíme na talíř a necháme zchladnout.

  5. Štrúdl jako koláč naopak podáváme spíše studený a ozdobený šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!