Štrúdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- strouhanka náplň cukr 60 dkg jablko 10 dkg rozinky mletá skořice těsto 1 špetka cukr 4 lžíce olej 1 špetka sůl 20 dkg hladká mouka 12 lžic teplá voda na potření olej
Postup Štrúdl recept
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké a vláčné těsto. Rozinky omyjeme. Jablka očistíme, nastrouháme a smícháme s rozinkami.
Odležené těsto rozválíme a lehce potřeme oleje, posypeme strouhankou, kterou můžeme opražit a poklademe jablky. Jablka posypeme skořicí, ocukrujeme a zavineme.
Štrúdl pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
Upečený štrúdl necháme trochu vychladit a můžeme podávat. Štrúdl je dobrý studený i teplý a je rychlý.