Štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

strouhanka
náplň
cukr
60 dkg jablko
10 dkg rozinky
mletá skořice
těsto
1 špetka cukr
4 lžíce olej
1 špetka sůl
20 dkg hladká mouka
12 lžic teplá voda
na potření
olej

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme hladké a vláčné těsto. Rozinky omyjeme. Jablka očistíme, nastrouháme a smícháme s rozinkami.

  2. Odležené těsto rozválíme a lehce potřeme oleje, posypeme strouhankou, kterou můžeme opražit a poklademe jablky. Jablka posypeme skořicí, ocukrujeme a zavineme.

  3. Štrúdl pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.

  4. Upečený štrúdl necháme trochu vychladit a můžeme podávat. Štrúdl je dobrý studený i teplý a je rychlý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!