Štrúdl s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
4 lžíce ocet
300 g hladká mouka
300 g tuk na pečení
na potření
vejce
náplň
rozinky
skořicový cukr
strouhaná jablka
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku, tuk, vejce a ocet zaděláme dohromady v nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a dáme tak na 1 hodinu do lednice odležet.

  2. Z bochánku ukrojíme půlku a rozválíme na tenkou placku. Posypeme strouhankou, strouhanými jablky, rozinkami a skořicovým cukrem. Štrúdl srolujeme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Takto připravíme i druhou půlku těsta a obě potřeme rozšlehaným vajíčkem.

  3. Štrúdl s jablky pečeme na 150 - 180 °C 20 - 30 minut. Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.

  4. Těsto na štrúdl si připravuji v robotu, je lépe zadělané. Do těsta někdy přidávám hroznové víno, vlašské ořechy, kokos, mleté ořechy a jiné. Je to jen na vaší chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!