Štrúdl s pórkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 45 g slanina 2 ks pórek 150 g eidam 4 ks šalotka podle chuti sůl na potření 1 ks vejce těsto 2 balíčky listové těsto
Postup Štrúdl s pórkem recept
Postup přípravy receptu
-
Z ingrediencí nám výjdou 3 štrúdly. Nejprve si připravíme náplň. Pórek a šalotku nakrájíme na tenká kolečka. Sýr a slaninu nakrájíme na kostičky.
Rozválíme si listové těsto a na něj poklademe pórek a šalotku. Na pórek nasypeme sýr se slaninou a osolíme. Těsto s náplní zabalíme do klasického štrúdlu a potřeme rozšlehaným vejcem.
Štrúdl pečeme v předehřáté troubě při 200 °C, dokud nebude zlatý. Štrúdl průběžně potíráme vejcem. Jakmile štrúdl zezlátne, vyndáme z trouby a můžeme podávat.
Štrúdl s pórkem podáváme ještě teplý jako hlavní chod nebo chuťovku.