Štrúdl z tvarohového těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 200 g máslo 200 g hladká mouka 200 g měkký tvaroh náplň jablko rozinky cukr krupice mletá skořice vanilkový cukr strouhaná citronová kůra mleté ořechy
Postup Štrúdl z tvarohového těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Na vále zpracujeme hladkou nebo polohrubou mouku, tvaroh a tuk v hladké těsto a dáme na chvíli vychladit do ledničky.
Troubu si předehřejeme na 175 °C. Okrájíme jablka a nastrouháme je nahrubo nebo na plátky. Vychlazené těsto rozdělíme na dva díly. Z poloviny vyválíme tenčí plát, který poklademe nastrouhanými jablky. Doporučuji vymačkat přebytečnou šťávu z jablek. Jablka posypeme podle chuti skořicí, vanilkovým cukrem, krupicovým cukrem, strouhanou citronovou kůrou, strouhanými ořechy a nebo rozinkami. Plát srolujeme, na koncích stiskneme, aby šťáva nevytékala. Štrúdl z tvarohového těsta několikrát propíchneme špejlí, aby mohla utíkat pára při pečení. Štrúdl z tvarohového těsta pečeme asi 15 - 20 minut podle typu trouby dozlatova.
Upečený Štrúdl z tvarohového těsta necháme vychladnout a můžeme podávat. Podle chuti můžeme ještě pocukrovat.