Štrúdl z tvarohového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g máslo
200 g hladká mouka
200 g měkký tvaroh
náplň
jablko
rozinky
cukr krupice
mletá skořice
vanilkový cukr
strouhaná citronová kůra
mleté ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Na vále zpracujeme hladkou nebo polohrubou mouku, tvaroh a tuk v hladké těsto a dáme na chvíli vychladit do ledničky.

  2. Troubu si předehřejeme na 175 °C. Okrájíme jablka a nastrouháme je nahrubo nebo na plátky. Vychlazené těsto rozdělíme na dva díly. Z poloviny vyválíme tenčí plát, který poklademe nastrouhanými jablky. Doporučuji vymačkat přebytečnou šťávu z jablek. Jablka posypeme podle chuti skořicí, vanilkovým cukrem, krupicovým cukrem, strouhanou citronovou kůrou, strouhanými ořechy a nebo rozinkami. Plát srolujeme, na koncích stiskneme, aby šťáva nevytékala. Štrúdl z tvarohového těsta několikrát propíchneme špejlí, aby mohla utíkat pára při pečení. Štrúdl z tvarohového těsta pečeme asi 15 - 20 minut podle typu trouby dozlatova.

  3. Upečený Štrúdl z tvarohového těsta necháme vychladnout a můžeme podávat. Podle chuti můžeme ještě pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!