Smažená hruška recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
1 lžíce tatarská omáčka
koření na americké brambory
slunečnicový olej na smažení
1 ks velká středně zralá hruška

Postup přípravy receptu

  1. Hrušku rozkrájíme na čtvrtiny, vykrojíme jádřinec a okrájíme slupku. Každou čtvrtku rozpůlíme, takže máme 8 dílků. Podle chuti hrušky posypeme kořením na americké brambory, kořením nešetříme

  2. Vejce rozšleháme vidličkou s tatarskou omáčkou. Dílky hrušky obalíme v hladké mouce, poté v rozšlehaném vejci s tatarskou omáčkou a ve strouhance

  3. Obalené kousky vkládáme do pánve s rozehřátým olejem a rychle usmažíme

  4. Smažená hruška se podává jako chuťovka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!