Smažená játra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks vejce
5 lžic strouhanka
1 ks cibule
2 ks rajče
5 lžic hladká mouka
4 ks kyselá okurka
1 kg vepřová játra
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra dobře odblaníme, omyjeme a nakrájíme na plátky

  2. Každý plátek obalíme v hladké mouce, dále v rozšlehaném vajíčku s kořením a ve strouhance

  3. Můžeme také nechat několik plátků obalených pouze v hladké mouce promíchané s kořením (pepř, paprika, apod.)

  4. V kastrole si rozehřejeme olej a vložíme připravená játra. Smažíme je postupně z obou stran dozlatova

  5. Smažená játra podáváme s pečenými brambory a bramborovými hranolky

  6. Doplňujeme kyselou okurkou, nakrájenými rajčaty a zejména nakrájenou cibulkou. Vhodná je tatarská omáčka nebo dresinky podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!