Studená okurková polévka s avokádem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 hrnek voda
1 ks avokádo
1 lžíce olivový olej
1 ks salátová okurka
1 ks mladá cuketa
podle chuti
čerstvě mletý pepř
himalájská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu dobře očistíme a podle potřeby oloupeme. Avokádo zbavíme pecky a vydlabeme. Asi 1/4 salátové okurky odkrojíme a dáme stranou. Zbytek zeleniny vsypeme do mixéru a rozmixujeme najemno. Okořeníme čerstvě mletým pepřem a k osolení použijeme himalájskou sůl.

  2. Na závěr do okurkové polévky s avokádem vmícháme na kostičky nakrájenou zbylou okurku.

  3. Studenou okurkovou polévku s avokádem rozdělíme do misek a ozdobíme bylinkami, cibulkou nebo naklíčenými semínky apod.

  4. Tato polévka patří do raw stravování, obsahuje velké množství vitamínů a minerálů, je bez tepelných úprav.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!