Studený irský kávový krém recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 180 g cukr 6 ks žloutek 70 g whisky 15 g bramborový škrob 150 g čerstvá smetana 100 g uvařená silná káva na ozdobu šlehačka kávové zrno
Postup Studený irský kávový krém recept
Postup přípravy receptu
-
Silnou kávu provaříme s 80 g cukru. Odendáme a vlijeme whisky. Žloutky utřeme se zbytkem cukru, přidáme škrob a dobře promícháme, ať nemáme hrudky. Pomaličku přidáváme kávu a přivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile nám krém zhoustne, odendáme a necháme vychladnout přikryté folií.
Smetanu si našleháme a po lžících jí zlehka přimícháváme do kávové směsi. Kávový krém přendáme do malých šálků či skleniček a necháme na hodinku v lednici.
Studený irský kávový krém po vychladnutí ozdobíme šlehačkou a kávovým zrníčkem, můžeme podávat přátelům při posezení. Irský kávový krém není vhodný pro děti.