Studený kuskus s kuřecím a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g hrášek
2 ks cuketa
150 g chřest
2 ks mrkev
250 g kuskus
1 ks červená paprika
400 g kuřecí maso
2 lžičky mletá sladká paprika
2 ks tvrdé rajče
3 ks malá šalotka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
270 ml voda
6 lžic olivový olej
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Předvařený kuskus připravíme podle návodu s troškou olivového oleje a necháme na straně.

  2. Mrkev a cuketu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Papriku a rajčata zbavíme semínek a též nakrájíme na malé kostičky.

  3. Polovinu šalotek nakrájíme na kolečka a lehce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nakrájenou mrkev, cuketu, papriku, rajčata a hrášek. Očištěný chřest přidáme až při konci vaření. Podlijeme naběračkou vývaru a vaříme do změknutí. Zeleninu dochutíme solí a pepřem.

  4. Čisté a osušené kuřecí maso nakrájíme na kostičky nebo na proužky a orestujeme na zbývající šalotce, jemně posypeme paprikou. Podlijeme vývarem a restujeme asi 15 minut.

  5. Hotovou zeleninu přidáme ke kuskusu a promícháme. Kuře necháme trochu vychladnout a vlažné kuřecí kousky dobře promícháme se zeleninovým kuskusem. Dle naší chuti osolíme a opepříme.

  6. Kuskus s kuřecím a zeleninou necháme dobře vychladnout.

  7. Studený kuskus s kuřecím a zeleninou podáváme samostatně jako hlavní chod. Do kuskusu při vaření můžeme přidat půl lžičky kurkumy, aby byl hezky žlutý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!