Zapečená krkovice s chutí rozmarýnu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 100 ml vývar 600 g brambory mletý černý pepř máslo na vymazání 1 - 2 lžíce čerstvý rozmarýn 4 plátky vepřová krkovička 200 g sýr Feta
Postup Zapečená krkovice s chutí rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřové krkovice bez kosti očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Brambory omyjeme kartáčkem a nakrájíme na tenké plátky. Lístky čerstvého rozmarýnu nasekáme najemno
Zapékací mísu vytřeme silnější vrstvou másla a troubu předehřejeme na 180 °C
Dno zapékací mísy vyložíme polovinou nakrájených brambor, které zlehka osolíme, opepříme a posypeme polovinou rozmarýnu. Na brambory rozložíme plátky masa, které poklademe anglickou slaninou. Další vrstvu tvoří rozdrobený sýr Feta, který posypeme zbývajícími bylinkami a poklademe druhou polovinou brambor
Brambory potřeme olejem, trochu osolíme a opepříme a podlijeme asi 50 ml vývarem. Vše pečeme zakryté při 180 °C. Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 200 °C, pokrm odkryjeme a dopečeme do růžova
Zapečenou krkovičku s chutí rozmarýnu, slaniny a sýru podáváme jako teplý hlavní chod.