Zapečená krkovice s chutí rozmarýnu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
100 ml vývar
600 g brambory
mletý černý pepř
máslo na vymazání
1 - 2 lžíce čerstvý rozmarýn
4 plátky vepřová krkovička
200 g sýr Feta

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřové krkovice bez kosti očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Brambory omyjeme kartáčkem a nakrájíme na tenké plátky. Lístky čerstvého rozmarýnu nasekáme najemno

  2. Zapékací mísu vytřeme silnější vrstvou másla a troubu předehřejeme na 180 °C

  3. Dno zapékací mísy vyložíme polovinou nakrájených brambor, které zlehka osolíme, opepříme a posypeme polovinou rozmarýnu. Na brambory rozložíme plátky masa, které poklademe anglickou slaninou. Další vrstvu tvoří rozdrobený sýr Feta, který posypeme zbývajícími bylinkami a poklademe druhou polovinou brambor

  4. Brambory potřeme olejem, trochu osolíme a opepříme a podlijeme asi 50 ml vývarem. Vše pečeme zakryté při 180 °C. Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 200 °C, pokrm odkryjeme a dopečeme do růžova

  5. Zapečenou krkovičku s chutí rozmarýnu, slaniny a sýru podáváme jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!