Šunka po cikánsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
200 g šunka
300 g brambory
1 ks cibule
100 g žampiony
150 g anglická slanina
2 ks zelená paprika
1 lžička mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
podle potřeby
vývar ze šunky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Papriku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Žampiony nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a rozetřeme.

  2. Šunku uvaříme, vývar z ní ponecháme stranou a šunku nakrájíme na kostky.

  3. Na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na slanině, přidáme zelené papriky, nakrájené žampiony, na kostky nakrájené syrové brambory, utřený česnek, mletou papriku, sůl, vývar ze šunky a vše krátce podusíme. Nakonec přidáme pokrájenou šunku, promícháme a necháme podusit asi 10 minut v troubě.

  4. Šunku po cikánsku podáváme teplou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!