Šunkové noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
200 g šunka
5 ks bílek
150 g vařená rýže
petrželka kudrnka
150 g strouhaný sýr (parmazán, eidam)
na obalení
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži, jak jsme zvyklí. Pokud použijeme rýži ve varných sáčcích, řídíme se návodem na obalu. Šunku nakrájíme na drobné nudličky, nastrouháme sýr. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

  2. Sýr, šunku a sypkou uvařenou rýži lehce vmícháme do hustého sněhu z bílků, osolíme a přidáme jemně nasekanou petrželku.

  3. Všechno lehce promícháme, děláme menší nočky, které obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji usmažíme.

  4. Šunkové noky podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!