Vepřová panenka s žampiony recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks cibule 30 dkg žampiony grilovací koření hladká mouka mletý kmín 1 ks vepřová panenka mletá sladká paprika mletý černý pepř vývar na podlití
Postup Vepřová panenka s žampiony
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku omyjeme a nakrájíme na plátky. Jemně naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách. Necháme odležet
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibulku osmahneme na oleji, až je zlatavá, přisypeme trochu mleté papriky. Přidáme žampiony, promíchneme a podlijeme troškou vývaru. Ochutíme solí, pepřem a kmínem. Když jsou žampiony měkké, zahustíme šťávou troškou hladké mouky
Na oleji osmahneme vepřovou panenku, až je měkká. Můžeme ji posypat trochou grilovacího koření
Vepřovou panenku s žampiony podáváme s čerstvou zeleninovou přílohou a chlebem, na oběd přidáme třeba vařené brambory.