Vepřová panenka se špenátovou náplní recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 200 - 300 ml vývar 1 ks vejce 100 g šunka 60 g eidam škrobová moučka 4 ks jarní cibulka 150 g listový špenát 400 g vepřová panenka mletý černý pepř 1 lžíce omáčka tamari
Postup Vepřová panenka se špenátovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme, podélně nakrojíme tak, aby vznikl plát masa. Vepřovou panenku rozklepeme, potřeme olejem, osolíme a opepříme a poklademe šunkou. Vývar promícháme s omáčkou tamari
Připravíme si náplň. Špenát očistíme a nakrájíme. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a jarní cibulku na kolečka. Na oleji necháme zpěnit jarní cibulku s česnekem, pak přidáme špenát, vše osolíme, opepříme a za stálého míchání přidáme vejce. Do prochladlé směsi vmícháme strouhaný sýr
Připravený plát masa poklademe šunkou, na ni navršíme náplň a vše svineme a důkladně uzavřeme potravinářskou nití. Takto připravenou panenku obalíme ve škrobové moučce a ve vyšší vrstvě oleje zprudka opečeme ze všech stran dorůžova. Pak vepřovou panenku se špenátovou náplní přendáme do zapékací mísy, podlijeme vývarem a za občasného obracení pečeme při 180 °C přibližně 15 - 20 minut
Hotovou vepřovou panenku se špenátovou náplní nakrájíme na plátky, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme se šťouchanými brambory.