Vepřová panenka se špenátovou náplní recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
200 - 300 ml vývar
1 ks vejce
100 g šunka
60 g eidam
škrobová moučka
4 ks jarní cibulka
150 g listový špenát
400 g vepřová panenka
mletý černý pepř
1 lžíce omáčka tamari

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme, podélně nakrojíme tak, aby vznikl plát masa. Vepřovou panenku rozklepeme, potřeme olejem, osolíme a opepříme a poklademe šunkou. Vývar promícháme s omáčkou tamari

  2. Připravíme si náplň. Špenát očistíme a nakrájíme. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a jarní cibulku na kolečka. Na oleji necháme zpěnit jarní cibulku s česnekem, pak přidáme špenát, vše osolíme, opepříme a za stálého míchání přidáme vejce. Do prochladlé směsi vmícháme strouhaný sýr

  3. Připravený plát masa poklademe šunkou, na ni navršíme náplň a vše svineme a důkladně uzavřeme potravinářskou nití. Takto připravenou panenku obalíme ve škrobové moučce a ve vyšší vrstvě oleje zprudka opečeme ze všech stran dorůžova. Pak vepřovou panenku se špenátovou náplní přendáme do zapékací mísy, podlijeme vývarem a za občasného obracení pečeme při 180 °C přibližně 15 - 20 minut

  4. Hotovou vepřovou panenku se špenátovou náplní nakrájíme na plátky, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!