Šunkové řízky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 ks vejce
70 g strouhanka
50 g hladká mouka
60 g sardelová pasta
tuk na smažení
500 g vepřová kýta
150 g šunka (tenké plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, omyjeme, osušíme a poté lehce naklepeme

  2. Potřeme nejdříve z jedné strany sardelovou pastou, poklademe plátky šunky a stejný postup zopakujeme z druhé strany. Řízky nesolíme, sardelová pasta je dost slaná

  3. Takto připravené řízky obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a smažíme na rozpáleném tuku

  4. Vhodnou přílohou je salát, který si připravíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!