Šunkový aspik recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
15 dkg eidam
1 balíček želatina
1 ks masox
mletý pepř
2 ks vejce natvrdo
20 dkg šunkový salám
2 lžíce sterilovaná zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Šunkový salám nakrájíme na nudličky, přidáme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, 2 - 3 lžíce sterilované zeleniny a na kolečka nakrájená vařená vejce.

  2. Podle návodu na obalu si připravíme želatinu, můžeme využít část nálevu ze zeleniny, přidáme kousek masoxu nebo vegety.

  3. Směs smícháme se želatinou, opepříme podle chuti a nalijeme do misky na srnčí hřbet. Dáme vychladit do lednice zhruba na 3 hodiny.

  4. Poté šunkový aspik podáváme. Jako příloha jsou vhodné např. domácí houstičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!