Šunkový aspik recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 15 dkg eidam 1 balíček želatina 1 ks masox mletý pepř 2 ks vejce natvrdo 20 dkg šunkový salám 2 lžíce sterilovaná zelenina
Postup Šunkový aspik recept
Postup přípravy receptu
-
Šunkový salám nakrájíme na nudličky, přidáme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, 2 - 3 lžíce sterilované zeleniny a na kolečka nakrájená vařená vejce.
Podle návodu na obalu si připravíme želatinu, můžeme využít část nálevu ze zeleniny, přidáme kousek masoxu nebo vegety.
Směs smícháme se želatinou, opepříme podle chuti a nalijeme do misky na srnčí hřbet. Dáme vychladit do lednice zhruba na 3 hodiny.
Poté šunkový aspik podáváme. Jako příloha jsou vhodné např. domácí houstičky.