Sušené maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- marináda olej 40 g sůl 20 g pískavice 50 g kouřová sůl 10-15 g kovbojského koření podle potřeby hovězí zadní
Postup Sušené maso recept
Postup přípravy receptu
-
Na recept použijeme hovězí zadní. Množství záleží na nás.
Hovězí zbavíme šlach a dalších nežádoucích kousků a nakrájíme jej na 3 mm tenké 1cm široké a 10 - 15 cm dlouhé proužky. Když maso necháme trochu zmrznout, bude se lépe krájet.
Olej, kouřovou sůl, drcenou pískavici, kovbojské koření a hodně soli smícháme. Vše se dá sehnat v lepším krámku s kořením. Do vzniklé marinády vložíme maso, promícháme a necháme 6 hodin marinovat. Pak maso vyjmeme a osušíme od oleje.
Kousky masa napícháme na jehlice, nebo jen tak zavěsíme na rošt do trouby. Maso musí vyset dolů! Troubu necháme otevřenou a maso sušíme při 50 °C 12 - 13 hodin.
Sušené maso můžeme uskladnit do skleněné dózy, kde vydrží až půl roku. Maso můžeme samozřejmě konzumovat ihned.