Sušené maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

marináda
olej
40 g sůl
20 g pískavice
50 g kouřová sůl
10-15 g kovbojského koření
podle potřeby
hovězí zadní

Postup přípravy receptu

  1. Na recept použijeme hovězí zadní. Množství záleží na nás.

  2. Hovězí zbavíme šlach a dalších nežádoucích kousků a nakrájíme jej na 3 mm tenké 1cm široké a 10 - 15 cm dlouhé proužky. Když maso necháme trochu zmrznout, bude se lépe krájet.

  3. Olej, kouřovou sůl, drcenou pískavici, kovbojské koření a hodně soli smícháme. Vše se dá sehnat v lepším krámku s kořením. Do vzniklé marinády vložíme maso, promícháme a necháme 6 hodin marinovat. Pak maso vyjmeme a osušíme od oleje.

  4. Kousky masa napícháme na jehlice, nebo jen tak zavěsíme na rošt do trouby. Maso musí vyset dolů! Troubu necháme otevřenou a maso sušíme při 50 °C 12 - 13 hodin.

  5. Sušené maso můžeme uskladnit do skleněné dózy, kde vydrží až půl roku. Maso můžeme samozřejmě konzumovat ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!