Sváteční hovězí polévka s játrovými knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
0.3 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
30 dkg hovězí přední maso
příloha
6 stroužků česnek
1 lžička olej
sůl
1 ks vejce
strouhanka
majoránka
mletý černý pepř
20 dkg kuřecí játra
podle chuti
sůl
pepř
vlasové nudle
sušená pálivá paprička

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí žebra opereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Přidáme omyté ale neoloupané rozkrojené cibule, mrkev, petržel, kousek celeru, sůl, pepř, polévkové koření a malý kousek sušené pálivé papričky. Vše přivedeme k varu, sesbíráme pěnu a vaříme, až je maso měkké.

  2. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Kuřecí játra spolu s oloupaným česnekem rozetřeme. Přidáme vejce, olej, sůl, pepř a majoránku podle chuti. Nakonec je zahustíme strouhankou.

  3. Když je maso měkké, polévku přecedíme. Maso a zeleninu nakrájíme a dáme zpět do vývaru. Ve vývaru zavaříme játrové knedlíčky, které vykrajujeme lžičkou, a vlasové nudle. Vaříme asi 10 minut. Játrové knedlíčky a nudle můžeme zavařit samostatně ve vroucí vodě.

  4. Sváteční hovězí polévku s játrovými knedlíčky podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!