Sváteční hovězí polévka s játrovými knedlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 0.3 ks celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 30 dkg hovězí přední maso příloha 6 stroužků česnek 1 lžička olej sůl 1 ks vejce strouhanka majoránka mletý černý pepř 20 dkg kuřecí játra podle chuti sůl pepř vlasové nudle sušená pálivá paprička
Postup Sváteční hovězí polévka s játrovými knedlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí žebra opereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Přidáme omyté ale neoloupané rozkrojené cibule, mrkev, petržel, kousek celeru, sůl, pepř, polévkové koření a malý kousek sušené pálivé papričky. Vše přivedeme k varu, sesbíráme pěnu a vaříme, až je maso měkké.
Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Kuřecí játra spolu s oloupaným česnekem rozetřeme. Přidáme vejce, olej, sůl, pepř a majoránku podle chuti. Nakonec je zahustíme strouhankou.
Když je maso měkké, polévku přecedíme. Maso a zeleninu nakrájíme a dáme zpět do vývaru. Ve vývaru zavaříme játrové knedlíčky, které vykrajujeme lžičkou, a vlasové nudle. Vaříme asi 10 minut. Játrové knedlíčky a nudle můžeme zavařit samostatně ve vroucí vodě.
Sváteční hovězí polévku s játrovými knedlíčky podáváme horkou.