Sváteční rybí karbanátky recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce máslo 150 g brambory 1 hrst pažitka 2 lžíce kapary 200 g treska 1 ks chilli paprička 300 g losos mletý bílý pepř 4 plátky bílý toastový chléb citronová štáva 1 ks uzený prstruh
Postup Sváteční rybí karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Lososa a tresku očistíme, osolíme, potřeme olejem a na páře uvaříme doměkka. Uzeného pstruha vykostíme, zbavíme kůže a maso pokrájíme na kousky. Okapané kapary a očištěnou chilli papričku jemně nasekáme. Bylinky nasekáme nadrobno. Toastový chléb zbavíme kůrek a rozdrobíme. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a ještě horké rozšťoucháme
Vychladlé maso z lososa a tresky rozdrobíme na kousky do mísy a promícháme s uzeným pstruhem. Vše zakapeme citronovou šťávou a promícháme s brambory, toastovým chlebem, kapary, chilli papričkou a nasekanými bylinkami. Směs spojíme vejci a podle chuti osolíme a opepříme
Ze směsi tvoříme karbanátky, které upečeme na rozpuštěném másle s olejem z obou stran dorůžova
Sváteční rybí karbanátky servírujeme na listech rukoly s plátkem citronu a majonézovým dipem. Podáváme s bagetkou nebo opečeným toastem.