Sváteční rybí karbanátky recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
máslo
150 g brambory
1 hrst pažitka
2 lžíce kapary
200 g treska
1 ks chilli paprička
300 g losos
mletý bílý pepř
4 plátky bílý toastový chléb
citronová štáva
1 ks uzený prstruh

Postup přípravy receptu

  1. Lososa a tresku očistíme, osolíme, potřeme olejem a na páře uvaříme doměkka. Uzeného pstruha vykostíme, zbavíme kůže a maso pokrájíme na kousky. Okapané kapary a očištěnou chilli papričku jemně nasekáme. Bylinky nasekáme nadrobno. Toastový chléb zbavíme kůrek a rozdrobíme. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a ještě horké rozšťoucháme

  2. Vychladlé maso z lososa a tresky rozdrobíme na kousky do mísy a promícháme s uzeným pstruhem. Vše zakapeme citronovou šťávou a promícháme s brambory, toastovým chlebem, kapary, chilli papričkou a nasekanými bylinkami. Směs spojíme vejci a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Ze směsi tvoříme karbanátky, které upečeme na rozpuštěném másle s olejem z obou stran dorůžova

  4. Sváteční rybí karbanátky servírujeme na listech rukoly s plátkem citronu a majonézovým dipem. Podáváme s bagetkou nebo opečeným toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!