Švédská chuťovka z filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
500 g filety ze sleďů
marináda
1 lžička cukr
1 lžíce sůl
3 lžíce sherry
2 lžíce slunečnicový olej
1 lžička bílý pepř
nálev
0 l voda
1 ks mrkev
3 lžíce cukr krupice
7 lžic sherry
3 ks bobkový list
40 ml bylinkový ocet
20 ml octová esence
1 lžíce bobule jalovce
4 lžíce šťáva z červené řepy

Postup přípravy receptu

  1. Filety nenamáčíme, odstraníme kosti a kůži. Nakrájíme na větší kousky. Dáme do mísy s bylinkovou marinádou. Je dobré marinovat ryby ve skleněné nebo keramické míse.

  2. Do kastrůlku dáme vodu s octem, octovou esencí, mletým černým pepřem, cukrem, očištěnou a nakrájenou mrkví, přidáme i šťávu z červené řepy. Uvedeme k varu a necháme zhruba 5 minut lehce vařit.

  3. Mezitím si očistíme cibuli, kterou nakrájíme na tenká kolečka.

  4. K filetům s marinádou přidáme kroužky cibule a vše přelijeme sherry. Poté maso s cibulí zalijeme octovou marinádou tak, aby bylo uplně zakryté.

  5. Nádobu s naloženým masem vložíme do ledničky a necháme přibližně dva dny uležet.

  6. Pak můžeme švédskou chuťovku s radostí grilovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!