Švédská treska recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks pórek 5 ks mrkev 1000 g treska 200 g sýr 500 ml kysaná smetana podle chuti sůl sekaná petrželka mletý bílý pepř provensálské koření sekaná pažitka podle potřeby olivový olej
Postup Švédská treska recept
Postup přípravy receptu
-
Tresku očistíme, omyjeme a naporcujeme. Mrkve očistíme, omyjeme a nastrouháme. Pórek opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka, cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky.
Troubu předehřejeme na 200°C, zapékací misku vymažeme olivovým olejem.
Na pánvi na trošce oleje osmahneme připravenou zeleninu a přendáme do zapékací misky. Na tento základ rozložíme tresky, osolíme, opepříme a na čtvrt hodiny dáme péci do trouby.
Mezitím vmícháme do kysané smetany pažitku s petrželkou, osolíme, opepříme a takto připravenou zálivkou celou tresku zakryjeme. Vše zasypeme strouhaným sýrem a dopékáme dalších 15 minut.
Ihned po upečení můžeme švédskou tresku servírovat, chutná výborně.