Švédská treska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks pórek
5 ks mrkev
1000 g treska
200 g sýr
500 ml kysaná smetana
podle chuti
sůl
sekaná petrželka
mletý bílý pepř
provensálské koření
sekaná pažitka
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Tresku očistíme, omyjeme a naporcujeme. Mrkve očistíme, omyjeme a nastrouháme. Pórek opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka, cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky.

  2. Troubu předehřejeme na 200°C, zapékací misku vymažeme olivovým olejem.

  3. Na pánvi na trošce oleje osmahneme připravenou zeleninu a přendáme do zapékací misky. Na tento základ rozložíme tresky, osolíme, opepříme a na čtvrt hodiny dáme péci do trouby.

  4. Mezitím vmícháme do kysané smetany pažitku s petrželkou, osolíme, opepříme a takto připravenou zálivkou celou tresku zakryjeme. Vše zasypeme strouhaným sýrem a dopékáme dalších 15 minut.

  5. Ihned po upečení můžeme švédskou tresku servírovat, chutná výborně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!