Švédské masové kuličky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 4 lžíce strouhanka 150 ml mléko 1 ks cibule 1 lžíce hladká mouka 200 g mleté hovězí maso olej na smažení mletý černý pepř 200 g mleté maso (míchané) omáčka 1 lžíce máslo 2-3 lžíce smetana ke šlehání 1 kostka bujon 300 ml mléko nebo voda
Postup Švédské masové kuličky recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme strouhanku, hladkou mouku a mléko. Směs necháme odstát asi 10 minut. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Do odležené směsi přidáme maso, vajíčko a cibuli a opět pořádně promícháme. Podle chuti směs osolíme a opepříme. Z hmoty tvarujeme malé kuličky.
Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky v něm smažíme dozlatova. Během smažení pánví občas potřeseme, aby se kuličky propekly rovnoměrně.
Když máme kuličky osmaženy, rozmícháme v pánvi s výpekem máslo, přidáme vodu nebo mléko, rozdrobený bujon a vaříme 3 - 5 minut. Omáčku nakonec zjemníme smetanou.
Švédské masové kuličky podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.