Švédský jablečný dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 100 g cukr 1 ks vejce 50 g máslo 6-8 ks jablko 1 ks citron 14 hrnků jablečný mošt 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek těsto 150 g cukr 4 ks vejce 150 g máslo 1 balíček prášek do pečiva 300 g hladká mouka na potření 0 l smetana ke šlehání 1 balíček ztužovač šlehačky na ozdobu 1 balíček čokoládové hoblinky
Postup Švédský jablečný dort recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si vypracujeme těsto. Smícháme změklé máslo s cukrem, vejci, moukou a práškem do pečiva. Těsto dáme do formy vyložené pečícím papírem a ve vyhřáté troubě upečeme.
Mezitím si nastrouháme 6 - 8 oloupaných jablek a připravíme krém na švédský jablečný dort. V hrnci rozehřejeme hrnek jablečného moštu s máslem, přidáme vejce, cukr a šťávu vymačkanou z citronu. Směs zahustíme 2 balíčky vanilkového pudinku a zlehka vmícháme strouhaná jablka. Krém necháme vychladnout.
Na upečený korpus naneseme vychladlý krém, potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a na závěr jablečný dort posypeme čokoládovými hoblinkami.
Švédský jablečný dort necháme před krájením zatuhnout.