Švestková bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 ml olej
1 špetka sůl
3 ks vejce
200 ml mléko
4 lžíce slivovice
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
100 g sušené švestky
podle chuti
citronová kůra
podle potřeby
mouka na vysypání
tuk na vymazáhí

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme sušené švestky na malé kousky a necháme je dvě hodiny máčet ve slivovici.

  2. Žloutky, cukry a olej si vyšleháme do zhoustnutí. Přimícháme mléko, mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru a švestky i se slivovicí. Nakonec přidáme bílky ušlehané se solí a zvolna zamícháme.

  3. Těsto na švestkovou bábovku vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C cca hodinu.

  4. Švestkovou bábovku vyklopíme, nakrájíme a podáváme podle chuti jako jiný

  5. moučník..


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!