Švestkové knedlíky s oprančenou strouhankou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby olej těsto 1 špetka sůl 2 ks vejce 5 lžic máslo 50 ml mléko 300 g polohrubá mouka 250 g měkký tvaroh 0 lžiček kypřící prášek do pečiva na ozdobu 100 g máslo strouhanka cukr moučka náplň švestky
Postup Švestkové knedlíky s oprančenou strouhankou recept
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh rozmícháme s polohrubou moukou, kterou jsme smíchali se špetkou soli a práškem do pečiva. Zaděláme vejci rozšlehanými v troše mléka, přidáme tekuté máslo a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme silnější váleček.
Z těsta odkrajujeme dílky, zploštíme je a balíme do těsta vypeckované a omyté švestky. Knedlíky pěkně zakulatíme a obalíme v troše mouky, aby se nelepily.
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, vhodíme knedlíky a vaříme 8 minut, pak knedlíky vyjmeme.
Každý knedlík propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a rozdělíme na talíře. Strouhanku osmažíme na troše oleje a poté smícháme s cukrem.
Švestkové knedlíky posypeme osmaženou strouhankou a polijeme rozehřátým máslem. Švestkové knedlíky s oprančenou strouhankou ihned podáváme.