Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto sůl 3 ks vejce 200 g máslo 500 ml mléko 300 g hrubá mouka náplň 500 g švestky cukrové kostky na ozdobu 80-100 g cukr moučka rozpuštěné máslo 100 g mletý mák
Postup Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta recept
Postup přípravy receptu
-
V nerezovém hrnci přivedeme k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypeme mouku a za stálého míchání necháme těsto zhoustnout, dokud se nepřestane lepit na stěny hrnce a na vařečku. Poté těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout.
Švestky důkladně omyjeme, osušíme a vypeckujeme, místo pecky dovnitř můžeme vložit kostku cukru.
Do vychladlého těsta postupně zapracujeme vejce a na pomoučněném vále znovu propracujeme. Vyválíme asi půlcentimetrový plát. Těsto rozkrájíme na čtverce asi 5 x 5 cm (podle velikosti švestek). Do každého zabalíme švestku a vytvarujeme knedlíky. Vaříme v mírně osolené vodě 5 - 10 minut.
Hotové švestkové knedlíky z odpalovaného těsta propícháme vidličkou, aby z nich vyšla pára.
Na talíři knedlíky posypeme mletým mákem, pocukrujeme a přelijeme rozpuštěným zbylým máslem.