Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
sůl
3 ks vejce
200 g máslo
500 ml mléko
300 g hrubá mouka
náplň
500 g švestky
cukrové kostky
na ozdobu
80-100 g cukr moučka
rozpuštěné máslo
100 g mletý mák

Postup přípravy receptu

  1. V nerezovém hrnci přivedeme k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypeme mouku a za stálého míchání necháme těsto zhoustnout, dokud se nepřestane lepit na stěny hrnce a na vařečku. Poté těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout.

  2. Švestky důkladně omyjeme, osušíme a vypeckujeme, místo pecky dovnitř můžeme vložit kostku cukru.

  3. Do vychladlého těsta postupně zapracujeme vejce a na pomoučněném vále znovu propracujeme. Vyválíme asi půlcentimetrový plát. Těsto rozkrájíme na čtverce asi 5 x 5 cm (podle velikosti švestek). Do každého zabalíme švestku a vytvarujeme knedlíky. Vaříme v mírně osolené vodě 5 - 10 minut.

  4. Hotové švestkové knedlíky z odpalovaného těsta propícháme vidličkou, aby z nich vyšla pára.

  5. Na talíři knedlíky posypeme mletým mákem, pocukrujeme a přelijeme rozpuštěným zbylým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!