Švestkový koláč bez droždí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 hrnků olej 1 ks vejce 1 hrnek mléko 0 balíčků prášek do pečiva 1 hrnek cukr krystal 1 hrnek hrubá mouka 1 hrnek polohrubá mouka podle potřeby švestky tuk na vymazání mouka na vysypání drobenka 0 hrnků cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka 125 g rozpuštěné máslo
Postup Švestkový koláč bez droždí recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto, které rozetřeme na plech (vymazaný a vysypaný či na pečící papír).
Drobenku si prsty vytvoříme z mouky, cukru, vanilkového cukru a másla.
Povrch švestkového koláče poklademe vypeckovaným ovocem, švestky klademe hustě vedle sebe, posypeme dostatečně drobenkou. Namísto drobenky můžeme použít mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem.
Švestkový koláč bez droždí pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180 °C asi 50 minut.