Svěží krůtí na kari recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 ml vývar 2 lžíce máslo 1 ks cibule 2 ks pórek kari 2 ks zelená paprika 2 ks žlutá paprika 500 g krůtí prsa podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby olivový olej hotová jíška
Postup Svěží krůtí na kari recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu (cibuli, pórek a papriky) očistíme a nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na širší proužky.
Maso na rozpáleném tuku opečeme, vyndáme ho, okořeníme a uložíme někde v teple.
Ve vypečené šťávě podusíme cibulku, přidáme nakrájený pórek a papriku a společně podusíme asi 10 minut. Přilijeme vývar, přidáme máslo, sůl, pepř a kari a chvíli povaříme. Pokud chceme, můžeme omáčku zahustit hotovou jíškou a ještě krátce provařit.
Svěží krůtí na kari podáváme ideálně s rýží.