Svěží krůtí na kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml vývar
2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 ks pórek
kari
2 ks zelená paprika
2 ks žlutá paprika
500 g krůtí prsa
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej
hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu (cibuli, pórek a papriky) očistíme a nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na širší proužky.

  2. Maso na rozpáleném tuku opečeme, vyndáme ho, okořeníme a uložíme někde v teple.

  3. Ve vypečené šťávě podusíme cibulku, přidáme nakrájený pórek a papriku a společně podusíme asi 10 minut. Přilijeme vývar, přidáme máslo, sůl, pepř a kari a chvíli povaříme. Pokud chceme, můžeme omáčku zahustit hotovou jíškou a ještě krátce provařit.

  4. Svěží krůtí na kari podáváme ideálně s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!